Inspiration
Farver og teknikker
Hvilke farver og teknikker skal der bruges – det er så svært at vælge hver gang – der flyver ideér rundt i luften – input fra bl.a. Pinterest og Instagram og det er svært at vælge. Kender du situationen?
Personligt kan jeg godt gå rundt om et møbel i dage og uger, før jeg har bestemt mig. Og nogle gange går jeg i gang men ombestemmer mig så halvvejs igennem projektet. Det er jo det gode ved kalkmaling, man kan jo bare male om uden det helt store ståhej.
Møblet i sig selv fortæller jo lidt om hvad man kan gøre ved det – en fin og elegant herregårds kommode skal måske ikke ligne en solid fyrretræs kommode som har stået ved Vesterhavet og er blevet vejrbidt og salt vasket.
You-tube – masser af viden et sted
Men stadigvæk kan det være svært at bestemme sig, og hvad nu hvis man har lyst til at prøve at efterligne nogle af de fantastiske projekter man har set på de sociale medier? Så er det bare om at komme på YouTube – der er i millionvis af gode videoer som viser en trin for trin hvordan man gør. Det er jo ikke os alle der er så kunstnerisk begavede at vi bare kan det på forhånd. Jeg bruger altid YouTube til at lære noget nyt og læser også beskrivelser af fremgangsmåder hos nogle af de rigtigt dygtige og på den måde kaster jeg mig ud i det og afprøver trin for trin. Link til You-tube videoer med Artisan Enhancements produkter
Saltwash looket
Mit seneste eksperiment var at forsøge at lave en ”Saltwash”. En havde foreslået mig at jeg måske kunne importere dette pulver som man brugte til at blande i malingen for at lave dette vejrbidte udtryk på det man malede. Jeg gik i gang med at se videoer om hvorledes dette produkt skulle bruges og så slog det mig, at det måtte kunne gøres med et produkt jeg allerede havde i mit sortiment, nemlig Fine Stone fra Artisan Enhancements. Det kan også blandes med en farve efter eget valg. Jeg havde nu set og læst hvordan farver og teknikker skulle bruges – så det var bare at gå igang.
Processen
Jeg malede et lille gammelt skab med en blanding af Pistachie og Baby Blue og i anden omgang blandede jeg Fine Stone i malingen. Nogle steder påførte jeg mere end andre steder ved simpelthen at klumpe det lidt lag på lag. Bagefter gav jeg det endnu et lag maling og så ventede jeg et døgn så det fik lov til at tørre grundigt. Nu skulle jeg jo prøve at slibe for at fremkalde denne rå overflade og jeg er ikke altid gode venner med slibemaskinen – det tager ofte overhånd og inden jeg ser mig om har jeg taget for meget – men jeg gik i gang med bævende hjerte og 120 korn på slibepapiret. Og det gik faktisk godt.
Var det en succes?
Fine Stone bliver lidt betonagtigt så jeg kunne bare slibe til uden at det gik galt. Og efterhånden blev den ru overflade lækker at røre ved og der opstod små hvide ”saltagtige” pletter som gav det hele dette unikke look. Det er jo op til en selv hvor slidt og vejrbidt man vil have det og jeg er mest til den bløde mellemvare så jeg sleb ikke for mange steder ind til det oprindelige træ. Jeg var meget tilfreds med mit arbejde og er glad for at jeg kastede mig ud i det – jeg fik afprøvet nye teknikker og bevist at produktet også kunne bruges i denne sammenhænge, så der var ingen grund til at importere nye varer til dette look 🙂
Leave a Reply